preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Hodina geografie netradične

 

Hodina geografie ako každá iná, ale predsa trochu netradičná. Dňa 12. 10. 2016 sme sa my žiaci 2.B triedy spolu s pani profesorkou Dudovou rozhodli urobiť vyučovaciu hodinu geografie inak ako obvykle. Žiadna písomka ani žiadne skúšanie a predsa sme sa na túto hodinu každý dôsledne pripravili.

V rámci témy hospodárstvo sveta, sme sa zaoberali plodinami pestovanými na celom svete a ich využitím a konzumáciou. Každý z nás mal pridelenú jednu hospodársku plodinu, o ktorej spracoval informácie a pripravil projekt o charakteristike, pestovaní a využití danej plodiny. Mali sme 2 týždne na to, aby sme zapojili svoju kreativitu, šikovnosť a vynaliezavosť.

Po 2 týždňoch prišli výsledky. Netradičná hodina bola výnimočná. Začala prezentáciou našich projektov a výrobkov vopred určených plodín. Bola to hotová hostina. Keďže to boli väčšinou chutné a zdravé plodiny, našlo sa veľa zaujímavých receptov. Spoznávali sme nové chute a výrobky pripravené z nich. Niektoré sme ochutnávali po prvýkrát a s prekvapením sme zistili, čo všetko sa môže z daných plodín tak ľahko pripraviť. Jedla bolo veľmi veľa a nikto nevedel, ktoré ochutnať ako prvé. Tak ako dobre vyzerali, tak aj výborne chutili.

Z plodín, ktoré neboli určené na konzumáciu, napr. sisal, boli vyrobené dekoratívne predmety. Niektorým sa to tak veľmi zapáčilo, že pripravili viac druhov jedál z tej istej suroviny. Všetci boli z toho nadšení. Boli tam plodiny škorica, sisal, chia semienka, vanilka, chinín, svätojánsky chlieb, tabak, avokádo a veľa ďalších. Z jedlých surovín boli urobené muffiny, bábovka, koláče, rôzne nátierky, čaj, voda. Táto hodina sa nám všetkým veľmi páčila, preto sme si aj urobili niekoľko fotiek. Netradičnou formou sme sa dozvedeli veľa nového. Hodina nám ubehla veľmi rýchlo.

Bol to dobrý nápad a dúfame, že v budúcnosti bude takýchto hodín viac.

                                                                                     Adela Kaminská, II.B

th obr01  th obr03  th obr04

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov