preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Charleston 3.C

Píše sa rok 1922, kedy trieda 3.C zavítala na Gatsbyho veľkú párty. Nechýbal ani najdôležitejší a najočakávanejší hosť, pani profesorka Pavlovová a sám veľký Gatsby. Po príchode limuzínou sa na parkete rozbehol známy tanec Charleston. Nechýbal ani módny vstup Kiki Chanel s modelkami, zaznela trúbka, černošské blues a nakukli sme aj do filmového zákulisia. Politika 20. rokov rozprúdila silnú debatu, ktorá nakoniec vyústila do veľkej párty. Áno, ani tieto časy netrvali naveky. Pádom burzy s cennými papiermi v New Yorku 24.októbra 1929 sa obdobie tanca, spevu a veľkej párty zmenili na obdobie svetovej hospodárskej krízy.

Za skvelú hodinu sa chceme poďakovať našej pani profesorke Pavlovovej, za možnosť zažiť hodinu dejepisu tak trochu inak.

Ďakujeme, 3.C

charleston1

charleston2


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov