preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

Presne pred dvadsiatimi deviatimi rokmi na území Československa zložila sľub prvá nekomunistická vláda po viac ako štyroch dekádach. Na oslavu otvorenia hraníc a prístupu do západnej Európy sa zišli v Bratislave tisíce ľudí, ktorí sa vydali na Pochod priateľstva do rakúskeho Hainburgu.

V sobotu si pri príležitosti blížiaceho sa 10. decembra, Medzinárodného dňa ľudských práv, niekoľko druhákov našej školy v sprievode profesoriek Bessenyieovej a Kobulskej tieto významné udalosti z jesene 1989 pripomenulo. Žiaci uvedomujúci si dôležitosť našich dejín spoločne s učiteľmi, ktorí im ochotne odovzdávali svoje poznatky, tak participovali na projekte "Ahoj, Európa".

Skupina, ktorá sa podobne ako dav v osemdesiatych rokoch nenechala odradiť ani chladným, sychravým počasím, zorganizovala symbolický pochod smerom ku pozostatkom budovy závodov Nový Solivar. Prítomní zhodnotili celú akciu mimoriadne pozitívne a už teraz sa tešia na to, ako sa podujatia zúčastnia aj o rok.

Tomáš Čorej (II.B), Jakub Gera (II.B), Eva Oršuľáková (II.C), Karolína Kubušová (II.B) a Michaela Segľová (II.C).

 

foto


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov