preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

@YRE.na.GJAR

„Ak sa zapojíš, neoľutuješ...“ Fráza? Klišé? Lenže ako inak začať, keď je to pravda? Aj tento rok sa v ponuke krúžkov objavil krúžok Mladí reportéri. Nevieme, či ste mu venovali pozornosť , no ak nie, odporúčame Vám, aby ste to ešte zvážili.

Na začiatku minulého roka sme sa aj my doň zapísali. Vtedy sme ani len netušili, čo nás vďaka tomuto rozhodnutiu postretne. Počas roka sme dostali za úlohu napísať článok do súťaže Mladí reportéri pre životné prostredie (YRE – Young Reporters for the Environment), ktorý nakoniec vyhral prvé miesto v svetovej súťaži.

Ale nepredbiehajme. Článku o včelách v školskej záhrade predchádzalo množstvo rozhovorov so zamestnancami školy, zainteresovanými osobami aj odborníkmi na chov včiel. Pátrali sme po odpovediach, aby sme prišli na to, čo sa stalo. Áno, písanie článku nebolo vždy ľahké, a keď sme sem -tam mali sny o tom, „aké synonymum sa hodí do textu miesto tohto a tohto slova“, neboli sme si úplne istí, či sme v poriadku. No úprimne Vám vieme povedať, že ak by sme mali možnosť, zapojili by sme sa opäť, pretože sme si užili aj veľa zábavy.

Vďaka Zelenej škole, YRE, napísaniu článku, či následnej výhre sme sa dostali na týždenný workshop o práci reportérov v Zuberci na Orave, na množstvo odborných prednášok a v neposlednom rade do paláca k pani prezidentke. Vďaka tomu všetkému sme získali množstvo nových skúseností, zážitkov, followerov, príležitostí realizovať sa a možnosť prejaviť náš názor na daný problém.

Ak máte aspoň trošku voľného času a naše slová Vás oslovili, stiahnite spolužiaka alebo spolužiačku, nezabudnite pero a tvorivé nápady a príďte medzi nás (streda po 6.hodine v VIIOA)!

Karolína, Laura a Tomas


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov