preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

Žiakom sekundy: Alexovi Kanderkovi a Miroslave Pramníkovej ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

 

Pohľad Alexa a Mirky:

         Dňa 6. - 9. novembra sme sa zúčastnili na celoštátnom kole súťaže Festival vedy a techniky, ktoré sa uskutočnilo v bratislavskej Inchebe.

         Táto súťaž nás veľmi zaujala, pretože bola úplne iná ako tie ostatné. Prebiehala formou prezentovania súťažných plagátov. My sme boli v kategórii Fyzika a astronómia a naše bádateľské skúmanie sme venovali kvapalinám. Podrobnejšie sme skúmali Mpembov jav, teda jav pri ktorom zamŕza teplá voda skôr ako studená. Hodnotili nás porotcovia, ktorých náš projekt veľmi zaujal a chceli sa o našom skúmaní dozvedieť čo najviac. Okrem porotcov náš stánok však navštevovali aj ostatní súťažiaci, ich učitelia a sprievod, ale aj žiaci z bratislavských škôl, keďže táto akcia bola sprístupnená aj pre širšiu verejnosť. V rámci festivalu boli pre nás pripravené rôzne diskusie s vedcami a súťaže o vecné ceny. Okrem Festivalu vedy a techniky sme sa zapojili do akcie Veda netradične, kde sme sa dozvedeli o zaujímavých novinkách vo svete fyziky, chémie a technológií. Zúčastnili sme sa Výstavy minerálov, ale aj Bibliotéky, čo je veľmi zaujímavá akcia, kde slovenské, ale i zahraničné vydavateľstvá prezentujú svoje knihy a umožňujú návštevníkom stretnúť sa so svojimi obľúbenými spisovateľmi aj naživo.

         Aj keď sme na medzinárodné kolo nepostúpili, náš bratislavský výlet sme si veľmi užili a už sa tešíme na ďalší rok, s ktorým príde aj možnosť opäť sa zúčastniť na tejto skvelej súťaži!

 

FVAT 004

 

FVAT 005

FVAT 003

FVAT 001

FVAT 002

FVAT 006

FVAT 007

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov