preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Začiatkom decembra, 3. – 12. 12. 2019, sa v exotickom Katare konala Medzinárodná olympiáda mladých vedcov (IJSO), ktorú sme tento rok intenzívne sledovali, pretože súťažila aj naša žiačka Lujza Lukáčová z 1.B. Ide o súťaž určenú pre mladé talenty vo veku do 16 rokov, ktoré sa zaujímajú o biológiu, fyziku a chémiu.

Slovensko reprezentovalo 6 súťažiacich – a Lujza medzi nimi! Na súťaži dosiahla mimoriadny úspech, keď v konkurencii viac ako tristo účastníkov z vyše 70 krajín sveta získala bronzovú medailu.

Reprezentanti Slovenska sa vyberajú zo základných škôl na základe ich predchádzajúcich úspechov v súťažiach vo fyzike, chémii a biológii. Vybraní žiaci sa zúčastnia celoslovenského kola a najlepší z nich absolvujú niekoľkomesačnú prípravu, aby zvládli túto náročnú súťaž.

Svoju účasť na súťaži Lujza skromne okomentovala: „Počas týchto dní som sa musela popasovať s teoretickými úlohami, testom s výberom odpovede a experimentmi. Súťažné dni striedali výlety a exkurzie, kde som spoznávala krásy tejto zaujímavej krajiny. Súťaž IJSO mi priniesla nielen nové priateľstvá a nezabudnuteľné zážitky, ale aj bronzovú medailu, za ktorú som nesmierne vďačná.“

Z úspechu Lujzy na nesmierne tešíme, blahoželáme jej a želáme jej veľa úspechov v ďalších súťažiach.

LujzaIJSO


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov