preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 Modelový Európsky parlament

Thank you for the word Madame/ Mister Prezident.

Úctivou frázou ste poďakovali za slovo a následne ste sa mohli pustiť do obhajoby svojho názoru na jednu zo zaujímavých, no závažných tém. Hovoríme o Modelovom Európskom parlamente (MEP), ktorého národné kolo sa uskutočnilo v Bratislave. Organizátorom tohto hodnotného podujatia sú študenti LEAF ACADEMY a účastníkmi boli okrem iných aj naši žiaci Alexandra Dzurillová a Veronika Jenčová obe zo sexty, Simona Triščová, Matej Gazdík a Jakub Safko všetci z 1.A. Študenti sa na pár dní stali delegátmi krajín Európskej únie a pustili sa do riešenia globálnych problémov ako Brexit, LGBT+ komunita, drogy, životné prostredie či nezamestnanosť. Delegáti spolu diskutovali, navrhovali, zamietali či odsúhlasovali návrhy, pričom všetko prebiehalo v angličtine.

O pestrý program bolo postarané. V piatok večer sme začali workshopom v priestoroch budovy Európskej komisie v BA, v sobotu sa konal social event, ktorý bol výbornou príležitosťou na bližšie spoznanie sa s ostatnými účastníkmi a v nedeľu večer sme sfinalizovali našu prácu v galérii Netbalka. Svoje riešenia sme predstavili v pondelok na slávnostnej uzatváracej ceremónii v Primaciálnom paláci.

Aj keď to bolo pre nás niečo nové a náročné, chceme podporiť všetkých spolužiakov zaujímajúcich sa o dianie doma či vo svete, o politiku, diskutovanie, spoznávanie nových, podobne zanietených ľudí, o rozširovanie si obzorov a ktorých Modelový Európsky parlament zaujal, aby neváhali a zapájali sa do podobných projektov.

Radi poradíme!

Simona Triščová

20200203 143942


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov