preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Vanovičove dni je celoslovenský seminár pre učiteľov fyziky základných a stredných škôl. Tento rok sa uskutočnil v priestoroch gymnázia v Krompachoch v dňoch 26.8. - 28.8.2020. Účastníci sa dozvedeli informácie o binárnych premenných hviezdach, využití platformy Arduino vo vyučovaní fyziky či merali s využitím smartfónov. Navštívili tiež Slovenský hydrometeorologický ústav, aerologické a radiačné centrum v Gánovciach.

Našu školu reprezentovala Iveta Štefančínová, ktorá informovala o exkurzii učiteľov z Českej a Slovenskej republiky v Spojenom ústave jadrového výskumu v Dubne (Ruská federatívna republika). Exkurzia sa uskutočnila v dňoch 30.06. - 06.07.2019. Zúčastnilo sa jej 10 českých a 6 slovenských učiteľov fyziky, chémie, biológie a informatiky.

Joint Institute for Nuclear Research (JINR) - Spojený ústav jadrového výskumu je medzinárodná medzivládna organizácia, ktorá bola založená 26. marca 1956. Učitelia mali možnosť si prezrieť všetkých 7 laboratórií:

  • Veksler-Baldinovo Laboratórium fyziky vysokých energií (VBLFVE)
  • Bogoliubovo Laboratórium teoretrickej fyziky (BLTF)
  • Dželepovo Laboratórium jadrových problémov (DLJP)
  • Flerovovo Laboratórium jadrových reakcií (FLJR)
  • Frankovo Laboratórium neutrónovej fyziky (FLNF)
  • Laboratórium informačných technológií (LIT)
  • Laboratórium radiačnej biológie (LRB)

Účastníci absolvovali aj prehliadku Moskvy, Dubny a ich okolia.

Obe akcie umožnili získať aktuálne informácie v oblasti fyziky a vyučovania fyziky a umožnili rozšíriť kontakty doma i v zahraničí.

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov