preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

IT čajovne aj pre žiakov GJAR

 

Herným vývojárom za 90 minút

Počítačové hry sa radi hráme, pretože pri nich vieme relaxovať, ale rovnako tak zažívať rozličné neuveriteľné dobrodružstvá s našimi avatarmi. Vieme pri nich tráviť hodiny a hodiny času a máme problém sa od nich odtrhnúť a vrátiť späť do reality. Napadlo vás však, čo asi obnáša vytvoriť takú počítačovú hru? A napadlo vás vytvoriť si vlastnú hru? A čo ak by som na vlastnú počítačovú hru zbalil spolužiačku/spolužiaka? A čo ak sa to dá zvládnuť za 90 min? Hmm... tak poďme na to!

Lektor: Miro Biňas - Neúspešný herný vývojár, ktorý síce začal množstvo herných projektov, ale do úspešného konca nedoviedol ani jeden. Zato však motivuje iných, aby sa vyhli jeho chybám a užili si tvorbu vlastných hier v jazyku Python s knižnicou Pygame Zero. Stále však verí, že z neho nakoniec herný vývojár bude. Vyzerá to však skôr na to, že z neho bude tak akurát Batman.

Termín:

  • 5.3.2021 o 13:00 - základné školy
  • 19.3.2021 o 13:00 - stredné školy

Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

 

Mars 2020: Perseverance - od nápadu až po pristátie na červenej planéte a ešte ďalej

18. februára 2021 sa rover Perseverance dotkol povrchu Marsu. Čo to znamená pripraviť takúto misiu? Ako sa to celé pripravuje? Ako vyzerá štart a raketa? Mars je aktuálne jediná planéta „obývaná" iba robotmi. Ako celá misia pomôže nám ľuďom na Zemi? Môžeme tam naozaj nájsť život? Na to všetko sa skúsime pozrieť spolu!

Lektori: Miška Brchnelová študuje "aerospace engineering" a pracuje na simulácii, design-e a stavbe rakiet. Majo Babinčák sa venuje štúdiu molekulárnej biológii. Obaja sa venujú popularizácii vedy a techniky na Slovensku.

Pre žiakov stredných škôl

Termín: 8.3.2021 o 16:00

Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov