preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

  • Kronika 55

Počas školského roka naša škola žila množstvom tradičných i netradičných podujatí. Spoločenský život - Benefičný koncert, Školský ples, ... sa striedal so športom, pokusmi na prírodovedných predmetoch, hrami, exkurziami, súťažami, akciami žiackej školskej rady či aktivitami počas Raymanovho týždňa. No nemysleli sme len na seba, zapojili sme sa i do tradičných zbierok - Deň nezábudiek, Biela pastelka, Deň narcisov, či celoročným zbieraním PET vrchnákov sme podporili nášho žiaka.

Nakuknite i vy do našej kroniky a spoločne si zaspomínajme na neopakovateľné chvíle tohto školského roka, ktoré zdokumentovali žiaci 3. ročníka v rámci záverečných prác v téme zvuková a grafická informácia na hodinách informatiky.

 

  • Estetizácia učební informatiky

Žiaci druhého ročníka pripravili na hodinách informatiky zaujímavé a nápadité postery, ktoré prostredie učební informatiky nielen vhodne doplnili ale i oživili. Žiačky 2.D zaujímavým spôsobom spracovali pravidlá, ktoré platia v  učebniach informatiky. Žiaci 2.A vytvorili netradičnú mapu svetového webu a kreatívne pospájali pojmy z informatiky, ktoré súvisia s informáciami, z hardvérom, softvérom, grafikou či počítačovou sieťou.

 ikonka Acrobat Reader Pozrite si výsledok našej spoločnej práce (pdf, 1.27 MiB), [Adobe Acrobat Reader].

 

  • Videoprehliadka školy

Ešte ste u nás neboli? Tak nakuknite aspoň cez obrazovku monitora. Dozviete sa, čo skrývajú chodby našej školy, spoznáte priestory, do ktorých sa bežný návštevník nedostane (kardiocentrum, posilňovňa, knižnička (nie, nie je to preklep),...). A keď k nám najbližšie prídete, budete sa cítiť ako doma.

Pre žiakov školy nech je táto videoprehliadka školy výzvou - nie všetky priestory máme zdokumentované formou videozáznamu ... doplníte?

 

  • Šarišsko-nemecko-slovenský slovník

Môže byť znalosť šarišského nárečia výhodou pri štúdiu nemeckého jazyka?

Ak s odpoveďou váhate, môžno vám pomôže pri hľadaní odpovede práve ikonka Acrobat Reader Šarišsko-nemecko-slovenský slovník (pdf, 1.16 MiB), [Adobe Acrobat Reader]. Pôvodný slovník, vytvorený v šk. r. 2000/2001, doplnili žiačky školy v roku 2007 o ďalších 105 slov, spolu je v slovníku 440 slov. Navyše, obsahuje zoznam priezvisk nemeckého pôvodu podľa telefónneho zoznamu nášho mesta.

Ako uvádzajú autorky, je to výzva pre ďalších žiakov školy, ktorí môžu tento slovník budovať ďalej. Nájdu sa odvážlivci?

 

  • Dni kultúrnej rozmanitosti - 24. až 27 október 2016

V októbri sa na Gymnáziu Jána Adama Raymana konajú Dni kultúrnej rozmanitosti. Škola je ozdobená charakteristickými prvkami jednotlivých krajín. Žiaci sa môžu obliecť podľa krajiny, ktorá je pre daný deň určená, spoznať kultúru tohto štátu alebo pripraviť či ochutnať niečo z typickej kuchyne.

V rámci podujatia žiaci vytvárajú prezentácie na vybrané témy. Ponúkame vám na ochutnávku dve z nich:

Fotogaléria podujatia na facebooku školy


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov