Ingrediencie
2 lyžice olivového oleja,
1 1/2 lb kuracie prsia,
1 1/2 lyžičky papriky,
1 1/2 lyžičky oregana,
1 lyžička cesnakového prášku,
1/2 lyžičky tymiánu,
1/2 lyžičky čierneho korenia,
1/2 lyžičky soli,
12 oz cestoviny farfalle,
4 lyžice masla,
2 lyžičky sušenej šalotky,
2 lyžičky talianskeho korenia,
1/2 šálky kuracieho vývaru,
2 lyžice múky,
3 šálky vysokopercentnej smotany,
12 oz strúhaného parmezánu,
1/4 šálky vody z cestovín,
1/2 lyžičky soli
Postup prípravy
1.V hrnci uvarte cestoviny podľa pokynov na škatuli.
2.Vložte všetky koreniny (paprika, oregano, cesnakový prášok, tymián, soľ a čierne korenie) do malej misky a premiešajte.
3.Kuracie prsia jemne poklepte.
4.Okoreňte kurča na oboch stranách vyrobenou zmesou.
5.Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na miernom ohni.
6.Akonáhle je horúci, opečte mäso po dobu 5 minút na každej strane.
7.Akonáhle sú obe strany upečené, otočte mäso a stiahnite plameň na strednú až nízku intenzitu.
8.Položte veko na panvicu a nechajte ďalších 10-12 minút.
9.Vyberte kurča z panvice a vložte na reznú dosku.
10.Maslo vložte na panvicu, ktorú ste použili na prípravu mäsa, a rozpusťte ho.
11.Akonáhle sa maslo roztopí, pridajte koreniny na cestoviny: šalotku a talianske korenie.
12.Dobre premiešajte a povarte jednu minútu.
13.Ďalej pridajte múku a dobre premiešajte, zoškrabajte spodok panvice.
14.Nalejte kurací vývar a smotanu.
15.Dobre šľahajte, kým sa nevytvorí hladká a krémová omáčka.
16.Pridajte parmezán a miešajte, kým sa úplne neroztopí.
17.Nechajte omáčku variť za občasného miešania, kým sa nezhustne do požadovanej konzistencie.
18.Pridajte na panvicu cestoviny a dobre premiešajte.
19.Ak je omáčka príliš hustá, pridajte po lyžiciach vodu z cestovín.
20.Akonáhle je omáčka s cestovinami hotová, nakrájajte kuracie prsia a pridajte ich do cestovín.
21.Opatrne premiešajte a potom podávajte!
Zdroj: https://goldengracekitchen.com/chicken-garlic-parmesan-pasta/#recipe