preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Aktuálne oznamy

Upracme svet, upracme Slovensko

Triedy tercia a kvarta sa pod vedením svojich triednych učiteliek a triedy 1.A, 2.A a 2.C pod vedením vyučujúcej biológie, zapojili do celoslovenskej akcie Upracme svet, upracme Slovensko.
Ide o medzinárodnú iniciatívu, ktorej cieľom je vyčistiť naše okolie.

Triedy sa v priebehu dvoch týždňov zapojili do rôznych aktivít - presádzanie kvetov, úprava jahodoviska, hrabanie a vývoz lístia, konárov, šišiek. Do úpravy okolia školy - zametanie, čistenie a umývanie altánku, ďalej vypletie zákonov a veľa ďalšej práce, ktorá pomohla vyčistiť a upraviť okolie našej školy.

Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri realizácii tejto verejne prospešnejšie akcie.

Našu snahu ocenila aj organizácia, ktorá túto akciu naprieč celým Slovenskom realizovala certifikátom o účasti na Jarnom upratovaní 2024.

Fotogaléria

 

obr12

Očarujúce Benátky, Verona a Gardalandia

V dňoch od 15.-19.4. a 22.-26.4. 2024 sa uskutočnili zahraničné exkurzie, pri ktorých sme opäť spoznávali očarujúce Taliansko - tento školský rok s názvom Očarujúce Benátky, Verona a Gardalandia.

Od GJARka sme vycestovali v podvečerných hodinách a skoro ráno sme už čakali na typickú lodnú prepravu nazývanú vaporetto. Po krátkej plavbe sme dorazili na malebný ostrov Burano, kde nás uchvátili pestrofarebné domčeky a všadeprítomné kaviarničky. Po príjemnej prechádzke ostrovom sme sa lodnou hromadnou dopravou presunuli do Benátok, ktoré sú zapísané v UNESCO a Napoleon ich právom nazval „Salónom Európy".

Nasledovala pešia prehliadka po najvýznamnejších pamiatkach ako námestie a bazilika Svätého Marka, Dóžov palác, Ponte di Rialto a iné benátske mosty. Mali sme možnosť ochutnať znamenitú taliansku kuchyňu, vychutnali sme si raňajšie cappuccino, niekto si v kaviarni posedel s ristrettom či espressom v pravej talianskej atmosfére. Nikto však neodolal talianskej zmrzline.

Nasledujúci deň dopoludnia sme sa ešte túlali úzkymi uličkami Benátok a poobede sme sa presunuli do Verony - mesta známeho najmä vďaka tragickej láske Rómea a Júlie. Posledný deň našej exkurzie síce začal chladno a upršane v maličkom meste Peschiera di Garda, no o to viac sme boli vďačnejší, keď sa vyčasilo a my sme si užili adrenalínové jazdy v Gardalandii, v treťom najväčšom zábavnom parku v Európe. Spokojní, že sme videli krásny kút sveta, precvičili si zručnosti v cudzích jazykoch a upevnili vzťahy s ostatnými GJARkovcami, sme sa bezpečne vrátili do našej každodennej reality.

Ďakujeme rodičom a vedeniu školy, že nám umožnili absolvovať túto exkurziu a tešíme sa ďalšie budúce spoločné zážitky.

Fotogaléria

obr004

Výsledky krajského kola MO, kategórie B a C

Návšteva holandskej veľvyslankyne na GJAR

Dňa 26.04.2024 navštívila našu školu holandská veľvyslankyňa na Slovensku Gabriella Sancisi v rámci kampane „Spoločne proti násiliu na ženách a dievčatách".

Pani veľvyslankyňu prijala p.riaditeľka školy Viera Kundľová, ktorá ju sprevádzala aj pri prehliadke školy. Nasledovala diskusia so žiakmi 1.A triedy ako aj zástupcami Školského parlamentu, Školy bez nenávisti a Zelenej školy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemné stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v oblasti práv žien a vytvárania rovnejšej a spravodlivejšej spoločnosti.

Kampaň "Spoločne proti násiliu na ženách a dievčatách" zastrešuje holandské veľvyslanectvo na Slovensku - @nlembassyinslovakia v spolupráci s Koordinačno-metodickým centrom pre prevenciu násilia na ženách (KMC) https://www.zastavmenasilie.gov.sk/kmc/ , Kanceláriou prezidentky SR https://www.prezident.sk a s podporou organizácie HEKIMA https://www.hekima.sk.

obr1

obr2

obr3

obr4

obr5

EggHunting

Pre žiakov primy bola aj tento rok pripravená na hodinách anglického jazyka aktivita s názvom Egghunting. Žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o veľkonočných tradíciách vo Veľkej Británii a USA. Prinášame zopár veselých fotografií z tejto hodiny.

image001

image002

image003

image004

image005

image006

image007


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov