preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Dukla 2023

Dňa 4. októbra sa maturanti z dejepisu spolu s výberom žiakov 3. ročníka zúčastnili celodennej historicko-poznávacej exkurzie vo Svidníku a na Dukle.

Najprv sme zamierili k Pamätníku sovietskej armády, pred ktorým je umiestnená socha sovietskeho seržanta vzdávajúceho hold padlým spolubojovníkom. Odtiaľ sme alejou vojenskej techniky prešli do Vojenského múzea. Tam sme mali možnosť vypočuť si pútavý výklad o bojoch v 1. a 2. svetovej vojne. Zaujímavosťou bola ukážka vojenských uniforiem, vyznamenaní, zbraní.

Zo Svidníka sme sa presunili na Duklu. Najskôr sme si vyšľapali na Vyhliadkovú vežu, na vrchole ktorej sme si vypočuli podrobný výklad o Karpatsko-duklianskej operácii z roku 1944. Cez les sme zišli k Pamätníku prvého československého armádneho zboru a k Aleji hrdinov. Odtiaľ sme sa presunuli do bunkrov, odkiaľ sa počas operácie organizoval a riadil boj.

Aj touto formou by sme sa chceli poďakovať vyučujúcim za možnosť zúčastniť sa na exkurzii, ktorá bola pre nás veľmi prínosná.

Marta Balážová 4.A

 dukla1

dukla2


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov