preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Gymnázium Jána Adama Raymana so svojimi študentmi dosiahlo významný úspech v prestížnej vedomostnej súťaži Mladý Európan. Vo finále 18. ročníka súťaže, ktoré sa konalo na pôde Prešovskej univerzity 15. júna 2023, tímové zápolenie prinieslo skvelé umiestnenie - 6. miesto.

Na súťaži sa stretlo 13 družstiev z rôznych stredných škôl zo Slovenskej republiky, ktoré sa kvalifikovali prostredníctvom víťazstva vo svojich regionálnych kolách. Tím Gymnázia Jána Adama Raymana tvorili študenti Adam Prídavok, Martin Mihalčin a Juraj Polomský pod vedením Mgr. Ľ. Kazimírovej, ktorí preukázali svoje vynikajúce vedomosti a schopnosti v oblasti európskej histórie, geografie, zaujímavostiach o EÚ a významných osobnostiach EÚ a jej členských krajín.

Ich úspech na súťaži je dôkazom ich tvrdej práce, oddanosti a vynikajúceho vzdelania, ktoré získali na Gymnáziu Jána Adama Raymana. Títo študenti sú obdivuhodným príkladom talentu, ktorý sa na tejto škole rozvíja a podporuje. Ich analytické myslenie, technické zručnosti a organizačný talent prispeli k ich výkonu a viedli ich k úspešnému umiestneniu v tejto náročnej súťaži.

Úspech tímov na súťaži je dôkazom toho, že mladí Slováci a Slovenky majú silnú európsku identitu a vášeň pre európske hodnoty.

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Prof. RNDr. Vladimír Šucha DrSc. vyjadril svoje potešenie nad výkonom mladých talentov zo Slovenska. Uviedol, že je veľmi potešený, keď vidí, že mladí ľudia sa zaujímajú nielen o svoju národnú, ale aj európsku identitu a bažia po ďalšom poznaní. Ich výborný prehľad o Európskej únii je dôkazom ich záujmu a nadšenia pre Európu.

20230615_131426.jpg


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov